Etichete

, , , , , , , ,

Astăzi, 31 mai, ne gândim cu precădere la cei cărora le plac țigările, pentru că la nivel global, din 1988 încoace,  această zi  e dedicată luptei împotriva fumatului.

antifumat 2Statisticile la nivel național și internațional sunt îngrijorătoare. În România la fiecare 16 minute moare câte un om din cauza cancerului pulmonar, iar zilnic se fumează la noi în țară peste 5 milioane de pachete de țigări. Vieți pierdute și bani pierduți din cauza unui viciu, am putea spune. Fie că lipsește voința sau motivația pentru a renunța la țigări, cert e că acest viciu afectează persoana în cauză, pe cei din preajmă și mediul înconjurător.

Există la nivel european platforma digitală de consiliere iCoach care esteanti-tabac 3 dedicată fumătorilor doritori să renunțe la prostul obicei. De asemenea, se încearcă pe diverse căi realizarea unei anti-”publicități-pro-tutun”. Poate cea mai eficientă cale de luptă împotriva fumatului este cea spirituală. Dumnezeu ajută în tot lucrul bun. Prin mijloacele terapeutice oferite de Biserică: spovedanie, împărtășanie, participarea la sfintele slujbe, orice om poate părăsi orice viciu. Sunt modalități gratuite de vindecare, într-o lume în care aproape totul se plătește.

Părintele Mihail Milea are o vorbă înțeleaptă: dacă Dumnezeu ar fi vrut ca omul să fumeze, i-ar fi făcut un horn în cap, pe unde să iasă fumul. Fără comentarii…